Kennisdossier Klein wonen

Waarom een kennisdossier Klein wonen?

De vraag naar klein wonen neemt een vlucht. Of het nu gaat om tiny houses – kleine vrijstaande huisjes, al dan niet door bewoners zelf ontworpen – of micro-appartementen, in trek in hartje centrum van de populairste steden in Nederland. Naar verwachting blijft deze vraag ook in de aankomende decennia bestaan. Immers, het aantal eenpersoonshuishoudens blijft voorlopig stijgen, de populariteit van de stad zal nog wel even aanhouden en ook de interesse in duurzaamheid neemt toe.

Tegelijkertijd is het faciliteren van klein wonen op geschikte locaties nog niet vanzelfsprekend – mede door onbekendheid met het fenomeen. We merken dat vanuit gemeenten, corporaties en initiatiefnemers behoefte is aan meer kennis over het thema. Wat is ‘klein wonen’ precies? Voor wie is het interessant? Moet klein wonen meer kans krijgen? En zo ja, hoe dan? Waar kan het? Waar moet je als, verhuurder, ontwikkelaar, bewoner of gemeente rekening mee houden.

Reden voor Platform31 om een kennisdossier over Klein Wonen in te richten. De inhoud van het kennisdossier komt voort uit diverse bijeenkomsten die Platform31 samen met RVO.nl en de gemeente Almere over het thema heeft georganiseerd en aanvullende interviews en naslagwerk. We werken het kennisdossier regelmatig bij met actuele inzichten.

We hopen dat het kennisdossier u verder helpt binnen uw eigen werkveld. Aanvullende inzichten, inspirerende praktijkvoorbeelden of suggesties horen wij graag van u.

tiny-houses-bouwexpo-almere-3-1497521240
Klein wonen
tiny-houses-bouwexpo-almere
Inzendingen Bouwexpo Almere