Adverteren in Nieuwsflits Stad en Regio?

Informeer naar de mogelijkheden en tarieven.

Agenda

LIVE: inzicht voor ruimtelijk inrichten

Interactieve kennissessie. donderdag 29 februari, 15-17 uur, Amersfoort. De gemeente werkt in het EU-project LIVE datagedreven waardoor je de effecten van beoogde ingrepen op de leefbaarheid zichtbaar kan maken.

Meer informatie


Recente ontwikkelingen in het wonen

Inzicht in trends, beleidsinstrumenten en effecten
In deze cursus van PAOTM, 7 en 8 maart en 4 en 5 april, brengen docenten recente ontwikkelingen in de woningmarkt met elkaar in verband, reiken zij nieuwe beleidsinstrumenten aan en komen de effecten van nieuw beleid aan de orde.

Meer informatie


Gezocht: talentvolle gemeenten

Deze open call biedt drie gemeenten de unieke kans om in 2024 een kunstenaar(scollectief) in te zetten voor een lokale uitdaging waarbij verbeelding, verwondering en/of het stellen van andere vragen noodzakelijk is om een verandering te veroorzaken. Deadline aanmelden: 8 maart.

Meer informatie


Natuurlijk! Deelmobiliteit

Hoe ga je als gemeente om met aanvragen van deelauto-aanbieders voor een parkeerplaats en parkeervergunning? Webinar, dinsdag 12 maart, 13-14 uur, georganiseerd door Natuurlijk! Deelmobiliteit, een samenwerkingsprogramma van het Rijk, regionale en gemeentelijke overheden en kennisinstellingen.

Meer informatie


De uitvoering aan zet

Bijeenkomst van Rli, woensdagmiddag 13 maart. Hoewel er op tal van terreinen beleidsdoelen en maatregelen zijn geformuleerd, worden deze vaak niet, of niet op tijd, gerealiseerd. Plannen zijn er volop, maar er komt in de praktijk niet veel van terecht. Hoe komen we tot een betere realisatie van plannen in de praktijk?

Meer informatie


De Week van de Circulaire Economie 2024

Ontdek het programma voor De Week van de Circulaire Economie 2024! Verken diverse evenementen, van 16 t/m 21 maart verspreid door het hele land, variërend van workshops en rondleidingen tot (online) lezingen.

Meer informatie


Slow How – Ruimtelijk onthaasten

Tentoonstelling in de Arcam-galerie, Amsterdam, t/m 17 maart. Een pleidooi om gebiedsontwikkeling te vertragen in een tijd van planvorming waar (gebrek aan) tijd en geld de meest dominante factoren zijn. Aan de hand van vier gebieden, Ruigoord, Kop van Java, Marineterrein en Holendrecht. Dinsdag 5 maart, 16 uur, een lezing van Federico Savini (UvA) over de ‘degrowth theory’.

Meer informatie


Week van de Gezondheidsverschillen

In de week van 18 – 21 maart organiseert Pharos een gevarieerd en interactief programma om met elkaar stappen te kunnen zetten voor een toekomst met gelijke gezondheidskansen voor iedereen.

Meer informatie


Trends in de woonruimteverdeling

De laatste ontwikkelingen, context en tips voor de eigen praktijksituatie
De afgelopen jaren is de druk op de sociale huursector verder toegenomen. In de cursus van PAOTM, 19 en 20 maart, kijken we kritisch naar het functioneren van bestaande systemen en werkwijzen van woonruimteverdeling.

Meer informatie


Reinventing the City

Conferentie van het AMS Institute, 23-25 april 2024, met het thema ‘Blueprints for messy cities? Navigating the interplay of order and complexity’. Keynote-sprekers: Carlo Ratti (MIT), Sacha Stolp (gemeente Amsterdam), Eline Fabre (UN Habitat) en Paul Behrens (Universiteit Leiden).

Meer informatie


Het realiseren van bestuurlijke ambities

Bestuurdersdiner van A&O fonds Gemeenten, donderdag 25 april, 17-21.30 uur, Woerden. Wat zijn effectieve manieren om je bestuurlijke ambities op langere termijn wél te realiseren?

Meer informatie


Storm en stilte

PlanDag 2024, donderdag 30 mei, Zwijndrecht, België, over hoog- en laagdynamische processen in de maatschappij en het vakgebied van de ruimtelijke professional. Deadline abstracts is 28 februari 2024.

Meer informatie


Nederland op de tekentafel: 100 jaar toekomstideeën

Tentoonstelling in het Nieuwe Instituut, Rotterdam, t/m 2 juni. Zowel nieuwe ontwerpvoorstellen als talloze voorbeelden uit de architectuurcollectie geven inspiratie voor een nieuwe visie op de inrichting van ons land.

Meer informatie


‘Nederland voor toekomstige generaties’

Rli-conferentie, donderdag 20 juni, Utrecht. Discussieer mee over de vraag welk Nederland we willen én kunnen achterlaten voor toekomstige generaties.

Meer informatie


Portefeuille- en assetmanagement voor woningcorporaties

Het proces, de organisatie en opzet van portefeuillebeleid
Tijdens deze cursus van PAOTM, 8 en 9 oktober en 5 en 6 november, leer je meer over het proces, de organisatie en de opzet van portefeuillebeleid, met de nadruk op portefeuille- en assetmanagement.

Meer informatie