Prinsjesdag 2023: investeren in een duurzaam en welvarend Nederland

Investeren in de toekomstige economie en het klimaat, zowel door de overheid als het bedrijfsleven, is noodzakelijk om Nederland leefbaar, welvarend en concurrerend te houden. Naar verwachting herstelt de economie zich in de tweede helft van 2023, waarna de groei in 2024 doorzet. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeert komende jaren extra in verduurzaming en digitalisering. Dat is essentieel voor de financiële weerbaarheid van alle Nederlanders, een sterk bedrijfsleven maar ook om voortgang te blijven boeken met de uitvoering van de gestelde klimaatdoelen en de energietransitie. Daarnaast wordt hard gewerkt om de schadeafhandeling en versterking van huizen in Groningen milder, makkelijker en menselijker te maken.
Url: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/09/19/prinsjesdag-2023-investeren-in-een-duurzaam-en-welvarend-nederland
Zie ook:

- Extra inzet op de huurtoeslag, doorbouwen en woningverbetering (BZK) - BZK werkt aan sterke basis voor de samenleving (BZK) - Ministerie van IenW zet onderhoud in de schijnwerpers (IenW) - € 2 miljard extra voor armoedebestrijding (Financiën) - Maatregelen voor meer bestaanszekerheid (SZW)