Digitalisering

Kennisdossier: Economische veerkracht

Digitalisering speelt een cruciale rol in het vergroten van de economische veerkracht van steden en regio’s. Het heeft zich ontwikkeld tot een onmisbaar instrument om diverse aspecten van economische groei, innovatie en concurrentiekracht te stimuleren. De beschikbaarheid van een hoogwaardige digitale infrastructuur is hiermee onmisbaar.

Een van de grootste voordelen die digitalisering met zich meebrengt is het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Het kan leiden tot een hogere productiviteit, het verbeteren van besluitvorming en een grote connectiviteit tussen steden en regio’s. Daarnaast bevordert digitalisering innovatieve sectoren van nieuwe economische sectoren. Dit verhoogt de concurrentiekracht van steden en regio’s, waarmee ze veerkrachtiger worden tegen economische schokken.

Regio’s die het ecosysteem en ondernemersklimaat bieden waarin ambitieuze ondernemers kunnen floreren, zijn de koplopers van de toekomst. Door te investeren en digitalisering te omarmen is er sprake van hogere efficiëntie in deze economische processen.

SAEYS Brainport DTW opening GT5R3443