Kennisdossier de Wooncoöperatie

De coöperatieve vereniging is een opkomende organisatievorm onder burgerinitiatieven, ook in het wonen. Hoewel Nederland al een aantal wooncoöperaties kent, is het voor veel mensen nog onbekend terrein.

Om de ontwikkeling ervan een stap verder te brengen is meer bekendheid nodig. Bekendheid met het begrip wooncoöperatie, met de mogelijkheden om er één op te richten, maar ook met achtergrondinformatie over de politieke en maatschappelijke context. Platform31 werkt aan de ontwikkeling van de wooncoöperatie binnen de volkshuisvesting. Dit kennisdossier biedt allereerst primaire informatie over de wooncoöperatie, maar is er zeker ook ruimte voor verdieping.

Hernieuwd Actieprogramma wooncoöperatie 2020-2023

Platform31 coördineerde een Experimentenprogramma van 2015 tot 2016 en een Actieprogramma van 2017 tot 2018. Desondanks maken wooncoöperaties nog geen substantieel deel uit van Nederlandse woningmarkt. Daarom startte Platform31 het hernieuwd Actieprogramma 2020-2023. Op deze pagina vindt u alle informatie over dit programma.

Ontmoeten en ervaring uitwisselen?

Bij het opzetten en professionaliseren van een wooncoöperatie komt heel wat kijken. Alle feiten, weetjes en antwoorden vind je bij Cooplink, dé vereniging van alle wooncoöperaties en initiatieven.

Blogs

Verkoop aan collectieven noodzakelijk voor volkshuisvestelijk presteren!

Aart Cooiman (Rabobank)

Lees verder


Minister, heb vertrouwen in de wooncoöperatie!

Trevor James †, Cooplink

Lees verder


De vijf G’s van de coöperatieve woonvorm

Aart Cooiman (Rabobank)

Lees verder


De wooncoöperatie, een derde weg in de volkshuisvesting

Trevor James †, Cooplink

Lees verder