Kennisdossier Impact ondernemen

In dit kennisdossier Impact ondernemen vindt u in één oogopslag de meest actuele informatie over impact ondernemen. Wij houden voor u alle actualiteiten bij, verzamelen relevante achtergrondinformatie en laten u zien welke bijeenkomsten u kunt bijwonen.

Impact ondernemen kent vele definities. De rode draad in alle definities is het op ondernemende wijze bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd moet er geld worden verdiend, want zonder een verdienmodel is de maatschappelijke impact niet van blijvende aard. Dat is wat impact ondernemers doen.

Het aantal impact ondernemers groeit, en daarmee ook de impact die ze realiseren én de economische bedrijvigheid. Die impact kan gericht zijn op een inclusieve arbeidsmarkt, betere zorg, minder armoede of een circulaire voedselvoorziening. In elke stad, dorp en regio zijn er sociaal ondernemende ideeën die met een extra duwtje in de rug werkelijkheid kunnen worden. Daar ligt een kans voor lokale overheden, om nieuwe banen te creëren of duurzaamheidsambities te realiseren.

Online omgeving kennisnetwerk Regionale economie

Kom in contact met collega’s uit het land en praat mee over impact ondernemen in onze online community Kennisnetwerk regionale economie.

sociaal-ondernemen-1

Uitgelicht

City Deal Impact ondernemen

Met het instrument City Deal Impact Ondernemen spreken overheden, kennispartners en ondernemers het commitment uit om samen aan deze praktijkopgave te werken. De City Deal loopt langs het overheidsorganisatiespoor, het loket- en netwerkspoor en het financiële spoor. Lees hier de 3-pager (pdf). Heb je interesse in deze City Deal, wil je meedoen of wil je meer informatie? Stuur een bericht naar de postbus of gebruik het contactformulier van Agenda Stad.

Cover-Toolbox-ondersteuning-impact-ondernemen
klik naar de publicatie